Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions

PASSANANT FOTO 2010

 

Aquest ha estat un any molt especial doncs hem celebrat la cinquena edició de la Trobada Fotogràfica Passanant Foto i per fer-ho vàrem comptar amb reconeguts ponents i importants novetats.

    
Inauguràrem el Passanant Foto amb un ponent de luxe el fotògraf Chema Madoz, un dels grans mestres de la fotografia al nostre pais, que ens va parlar sobre “El somni dels objectes “. El fotògraf Jesús Micó ens va presentar la ponència “Natura Hominis: un recorregut pel cos ( des de l’universal al particular)” que va donar peu a un debat força interessant. A la sala Francesc Sanfeliu i Canela, el fotògraf Aleix Plademunt va exposar “Dubailand” una exposició fotogràfica en gran format acompanyada de la projecció d’un DVD. A la sala Antic Forn, que cada any acull l’Espai Jove, l’escola EMBA de Lleida ens va presentar tres dels seus alumnes: Noèlia Tardiu; Dànae Quiroz i Marta Benavides. En l’espai de Cal Masalles projectàrem l’exposició col·lectiva “CAÇADORS D’OMBRES” dels assistents a anteriors edicions. Els assistens a totes les edicions de Passanant Foto van ser obsequiat, per el Laboratori Còpia de Barcelona, amb el Premi a la fidelitat - amb cinc còpies alta qualitat -. Com a cloenda dels actes del primer dia de la trobada el Sr. David Rovira, Il·lm. President del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, va presentar el primer llibre Viatge a la Conca de Barberà 1 de la col·lecció PassFOTO 13x18 amb fotografies de: Josep Bou; Manel Caballé; Albert Carreras; Josep M. Casanoves; M. Gràcia de la Hoz; Jordi Duocastella; Eugeni Gay; Isidre Pons; Lourdes Rué i textos de Joan Margarit. El segon dia de la trobada a primera hora del matí es va donar a tots els fotògrafs participants al Premi Fotogràfic RAMON ALOY, patrocinat per Gamesa i Viatges Abelux, l’objecte guanyador de la selecció feta on line ( una X de fusta ) que s’havia d’incorpora a les fotografies que optessin al premi. Als vols del migdia es van obrir les exposicions al públic en general.
   
En l’apartat docent, aquest 2010 vàrem programar el Taller Fotogràfic PassFOTO “La fotografia estenopeica creativa” a càrrec del fotògraf basc Piko Zulueta durant el primer cap de setmana del mes d’octubre.
    
En l’àrea de comunicacions aquest any iniciàrem un servei de difusió des del lloc web de la trobada de les activitats fotogràfiques ( exposicions, premis, publicacions, tallers…) fetes per tots els assistents a Passanant Foto, així com un butlletí informatiu mensual.
      
A finals del 2010 començàrem PassFOTO mou projectes” que no vol dir altre cosa que la de donar a conèixer, difondre i posar de manifest que hi ha verdader talent fotogràfic en el nostre país, i que nosaltres volem donar tot el nostre suport als fotògrafs vinculats a Passanant Foto.

     

PassFOTO mou projectes” es centrarà en cercar espais on els fotògrafs puguin presentar / exposar al públic els seus projectes, per això des de l’organització de Passanant Foto treballarem amb responsables de: festivals, trobades i certàmens fotogràfics; centres d’art; galeries; escoles; universitats; sales d’exposicions; museus… per tal de construir ponts d’enllaç i poder assolir objectius interessants per ambdós.

   

Fins ara totes les activitats s’han realitzat al municipi de Passanant i Belltall que des de fa cinc anys acull la trobada, i han estat els fotògrafs assistents que s’han desplaçat fins a Passanant. En aquesta nova activitat “PassFOTO mou projectes” serà Passanant Foto qui viatjarà arreu de Catalunya, per tal de donar a conèixer el talent fotogràfic que hi ha dins el grup de fotògrafs que conformen la Trobada Fotogràfica Passanant Foto i reafirmar que la filosofia amb que va néixer la trobada segueix vigent i amb força.

    

Josep Bou
Director de Passanant Foto