Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions

PASSANANT FOTO 2011

Inaugurarem la Trobada Fotogràfica Passanant Foto, sisena edició, amb la ponència “Tècnica del vídeo HD amb càmera fotogràfica” a càrrec d’en Josep Giribet, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. El fotògraf Manel Esclusa ens va presentar la ponència L’ombra del paisatge amb una excel·lent projecció de fotografies seves al llarg dels anys. A la sala Francesc Sanfeliu i Canela, la fotògrafa Montse Campins va exposar Viajando con Olga  una exposició fotogràfica on tots els originals han estat capturats amb una càmera de plàstic russa. A la sala Antic Forn, aquest any, vam presentar l’exposició El llibre d’artista, una opció alternativa la primera exposició d’aquestes característiques que organitzem, acollida amb gran èxit pels assistents. En l’espai de Cal Masalles projectàrem l’exposició col·lectiva LANDSACAPES dels assistents a anteriors edicions. Com a cloenda dels actes del primer dia de la trobada vam presentar el segon llibre Viatge a la Conca de Barberà 2 de la  col·lecció PassFOTO 13x18 amb fotografies de: Josep Bou, M. Teresa Closas, Sergi Estudillo, Xavi Moix, Joan Tomàs i Tomàs, Piko Zulueta i textos de l’escriptor i acadèmic Luis Goytisolo.

   

El segon dia de la trobada al matí vam inaugurar-lo amb una nova activitat que hem denominat PassFOTO produeix exposició on els fotògrafs en un acte públic i obert a tothom presentaven els seus projectes, en format d’exposició, a un jurat, perquè aquest seleccionés el guanyador o guanyadora. El projecte guanyador es produirà i exposarà en la propera edició de Passanant Foto. Pels volts del migdia es van obrir les exposicions al públic en general.

 

En l’apartat docent, aquest 2011 vàrem programar dos tallers. El primer “DAYLIGHT & OTHERS LIGHTS” a càrrec del fotògraf Josep Bou, director-creador de Passanant Foto, durant el mes de febrer i el segon “INICIACIÓ AL VÍDEO AMB CÀMERA FOTOGRÀFICA” a càrrec d’en Josep Giribet durant el mes de novembre.

 

En l’àrea de comunicacions seguim amb el servei de difusió des del lloc web de la trobada de les activitats fotogràfiques (exposicions, premis, publicacions, tallers…) fetes  per tots els assistents a la Passanant Foto, així com informacions  vàries.

 

Seguim amb l’activitat PassFOTO mou projectes que tants bons moments i èxits ens ha donat, i que no vol dir altra cosa que la de donar a conèixer, difondre i posar de manifest que hi ha verdader talent fotogràfic en el nostre país, i que nosaltres volem donar tot el nostre suport als fotògrafs vinculats a Passanant Foto. Fins ara, totes les activitats s’han realitzat al municipi de Passanant i Belltall, i han estat els fotògrafs assistents que s’han desplaçat fins a Passanant. En aquesta nova activitat PassFOTO mou projectes  serà Passanant Foto qui viatjarà arreu de Catalunya, per tal de donar a conèixer el talent  fotogràfic que hi ha dins el grup de fotògrafs que conformen la Trobada Fotogràfica Passanant Foto i reafirmar que la filosofia amb què va néixer la trobada segueix vigent i amb força.

 


Josep Bou
Director de Passanant Foto