Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions

DIAGONAL - CORNELLÀ

Exposició guanyadora de "PassFOTO produeix exposició 2011"

 

La idea de DIAGONAL - CORNELLÀ neix del meu interès per allò quotidià i d’enregistrar el meu dia a dia.
  
He pres les fotografies al llarg de diversos mesos durant part del trajecte de casa al treball i del treball a casa que realitzo en el metro de la ciutat de Barcelona. Es tracta del meu recorregut particular que és similar al d’altres molts treballadors d’una gran ciutat en un país occidental i amb els quals és fàcil identificar-se.
 
L’objectiu és tornar el protagonisme a aquells personatges anònims amb els quals comparteixo viatge, però que ens passen tan absolutament desapercebuts que, quan arribem al nostre destí, quasi no recordem cap detall d’ells.
 
Per capturar les imatges he tornat al orígens de la fotografia, a la màgia del resultat imprevisible que proporciona la utilització de la pel·lícula dins d’una càmera estenopeica. La trepidació de les imatges i el fet de que la figura humana apareix desdibuixada a causa de les llargues exposicions reflecteix d’una manera més realista la situació: el moviment intrínsec del metro m’ajuda a enregistrar amb major fidelitat que poc que acostumem a recordar els detalls relacionats amb les persones amb les quals ens creuem habitualment.

Conchi Martínez
Fotògrafa