Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions

IVANA LARROSA. Exposició "REPÒS"

“Repòs”, obres en estat de silenci. La sala de reserva de l’Antic Escorxador de Tortosa esmorteix el pas del temps i dels elements ambientals sobre la matèria de l’obra, la fusta, el guix, el fang... asèpsia.

 

L’acció del conservador esdevé el nou context comunicatiu en què es presenta l’obra. L’art trenca els límits del museu, de la voluntat del propi creador per mostrar-se en el moment més íntim, aquell no preparat per a la mirada ni per a la interpretació; és el moment del repòs, de l’espera mesurada en llums, en graus, en tants per cent d’humitat i en la neutralitat dels materials que embolcallen les peces.

 

I tot i així, enmig de la prevenció, Ivana Larrosa n’extrau la poètica d’un present neutre que només pretén apaivagar velles ferides. La bellesa de la imperfecció, la forca expressiva de l’espera més immòbil, esdevé tema recurrent darrere els reflexos i les transparències dels materials conservadors.

 

Tissú, melinex, policarbonats..., suggeridors reflexos i les transparències dels materials conservadors accentuen el gest de les escultures emmarcades per la mirada de l’artista cap als seus autors, José Alcoverro, Inocenci Soriano-Montagut, Santiago Costa i Agustí Querol.

 

Nuria Segarra

Museu de Tortosa