Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions

COL·LECCIÓ PassFOTO 13x18. "Viatge a la Conca de Barberà 5"

El llibre que teniu a les mans Viatge a la Conca de Barberà 5 clou la col·lecció PassFOTO 13x18 que des de la Trobada Fotogràfica Passanant Foto hem impulsat per donar a conèixer la comarca que l’acull, mostrant les empremtes pròpies que la caracteritzen.

 

Al llarg de cinc anys, els fotògrafs: Albert Carreras, Anna Isan, Carles Vilella, Conchi Martínez, Cori Pedrola, Cristina Forés, Enric de Santos, Eugeni Gay, Isidre Pons, Jaume Bisbal, Joan Porredon, Joan Tomàs Tomàs, Jordi Duocastella , Josep M. Abadia, Josep M. Casanoves, Lourdes Rué, Lluïsa Roca, M. Gràcia de la Hoz, M. Teresa Closas, Manel Caballé, Maria Gregori, Miquel Abat, Pep Escoda, Piko Zulueta, Sergio Estudillo, Sònia Villegas i Xavi Moix ens han ofert la mirada d’un viatger fotògraf que arriba per primera vegada a l’indret que ha de fotografiar. Les imatges capturares des de la creativitat, la realitat, conceptuals, documentalistes, amb enfocaments sorprenents o clàssics… ens mostren els nuclis de les poblacions, els entorns, els detalls… dels vint-i-dos municipis i pedanies que conformen la comarca de la Conca de Barberà, potser un pèl desconeguda, però que no podem oblidar que en ella hi ha autèntics estendards de la cultura i de la història del nostre país.

 

Aquest no ha estat un viatge merament fotogràfic, ja que personalitats de les lletres com: Joan Margarit, Luis Goytisolo, Josep Vallverdú, Lluís Foix i Carme Martí ens han obsequiat amb la seva prosa o poesia amb un retrat en paraules de la zona fotografiada en cada volum.

 

El suport important dels ajuntaments participants, molt especialment l’Ajuntament de Passanant i Belltall que n’és l’editor; el Consell Comarcal de la Conca de Barberà; la Diputació de Tarragona; un grup de famílies de la comarca, i els fotògrafs vinculats a la Trobada Fotogràfica Passanant FOTO compromesos fermament amb en el projecte, ha fet possible que avui puguem gaudir d’aquesta col·lecció que en un futur, ara potser us pot semblar descabellat, però en un dia no molt llunyà  -tal com van les coses de ràpides- formarà part de la història de la Conca.

 

Em complauria que féssiu un espai a la vostra llar per als cincs llibres que conformen la col·lecció PassFOTO 13x18 i que els prenguéssiu com a companys de viatge per fer una passejada per la Conca de Barberà i gaudiu de les pedres i paisatges que tantes i tantes coses ens expliquen.

 

Josep Bou

Director – Creador de Passanant FOTO