Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions

TALLER PassFOTO 2008

EL NU INTIMISTA. Taller impartí pel fotògraf JOSEP BOU

   

El nu sempre ha estat un atractiu per al fotògraf. Enfrentar -se a la imatge pura d’un cos humà; les seves formes i textures canviants; els volums donats per les llums i les ombres. Assolir el repte de fer aflorar les expressions més sorprenents, intimistes, suggerents, atrevides, subtils, innovadores, plenes de naturalitat i de narrativa creativa. On l’acció es desenvolupa mitjançant el diàleg i la complicitat amb la model. Molts poden ser els entorns seleccionats i moltes les situacions imaginades per cercar una bona imatge d’un cos nu, però cada una d’elles ens demanarà una peculiar forma de treballar, d’il·luminar i d’afrontar el concepte en si mateix. El fotògraf amb la seva capacitat ha d’aconseguir alliberar la model i fer-la avançar vers el seu espai creatiu.
   
Són molts els grans fotògrafs que han treballat aquesta especialitat fotogràfica. Ens sorprendríem de veure quantes obres creatives, peces d’art i de quantes sensibilitats, expressivitats i personalitats diferents es poden manifestar en base a un cos nu.

    

Mitjançant una projecció analitzarem imatges de nus femenins de mestres fotògrafs en l’especialitat, que ens introduiran en els conceptes creatius, les estètiques i les tècniques de treball. La fotografia de nus té diferents grups, diferenciats entre ells per una línia molt fina. El fotògraf és l’únic que pot marcar-se quina d’aquest línies seguirà per desenvolupar els seus projectes. Cada línia ens farà treballar d’una determinada forma.

   

Creativa: El cos nu és un element més. El concepte és bàsic.
Intimista: Moviments i aptituts sensuals.
Eròtica: Intenció provocativa.
Fetixista: Incorporació d’elements “fetixe”
Pornogràfica: No cal explicar-ho.

  

En aquest taller pràctic valorarem i treballarem el concepte il·luminació alhora d’afrontar la fotografia de nus. Parlarem de com treballar i connectar amb la model. Cada fotògraf disposarà d’un temps per poder fer les seves fotos amb la model i experimentar el repte d’assolir uns objectius prèviament pautats. Clourem el taller amb l’anàlisi i els comentaris sobre les imatges obtingudes durant el taller per cada un dels assistents.

  

JOSEP BOU
Director de Passanant Foto