Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions

TALLER PassFOTO 2009

LA LLUM I LA FOTOGRAFIA. Taller impartit pel fotògraf JOSEP BOU 
      
La veritable il·luminació s’amaga darrera una aparença gairebé inexistent, on la seva identitat ens permet assistir a la transformació dels espais o els objectes fotografiats. La imaginació i la creativitat que no albergui i aculli una bona dosis de qualitat llumínica no podrà comptar amb una veritable i autèntica història en format fotogràfic.
   
La llum no la veuríem si no fos per l’ombra i els volums que produeix, saber valorar aquests matisos és la feina del fotògraf. Il·luminar en fotografia és omplir de valors la imatge: estètics, innovadors, creatius… La llum dóna relleu i volum, una bona il·luminació ens reforça el concepte i destaca o no allò que volem fotografiar, i ens ajuda tècnicament per processos posteriors. Si coneixem bé les fons de llum ens donarem compte de que tenim molts recursos per transformar l’adversitat llumínica al nostre favor amb un mínim d’equipament.
   
En aquest taller de il·luminació explorarem una amplia gama de situacions on el fotògraf té que lluitar per obtenir bones fotos. Treballarem amb diverses fonts de llum. Valorarem la quantitat - la molta i la poca llum - i quant està o no al nostre abast modificar i direccionar la font de llum, per assolir el millor resultat.
   
Mitjançant una projecció d’imatges de diferents autors ens introduirem en els conceptes creatius, estètics i en els aspectes tècnics de realització. Cada fotògraf disposarà d’un temps per poder fer les seves fotos amb la model. Clourem el taller amb l’anàlisi i els comentaris sobre les imatges obtingudes per cada un dels assistents.


   

JOSEP BOU
Director de Passanant Foto