Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions

Taller “RELATS FOTOGRAFICS”

TROBADA – TALLER PassFOTO 2015 a la Vall de Cardós a càrrec de JOSEP BOU

 

RELATS FOTOGRÀFICS

 

El fotògraf és l’únic que autogestiona la seva obra seleccionant i decidint quin serà el concepte, l’eix, el nucli… sobre el qual versarà el seu projecte, independentment d’on el desenvolupi. Tot el que succeeix, conté, preserva, oculta, arracona, emmagatzema, refusa… un determinat indret permet al fotògraf fer-ne abstracció per crear-ne un relat personalitzat des d’una perspectiva individual, emmarcada en un discurs històric, geopolític, arquitectònic, mediambiental, fluvial, hidràulic, cultural, socioeconòmic, lúdic i turístic…, proper a corrents documentalistes o conceptuals, ficticis o realistes.

 

Una de les idees del taller “Relats fotogràfics” com a repte fotogràfic és experimentar, assajar, prendre el pols, sondejar… la nostra capacitat de concentració i abstracció per crear un discurs fotogràfic propi, personal i quiditatiu en un mateix espai -ple de diversitats ben diferenciades, però clos      -com la Vall de Cardós- durant un període de temps llarg i ampli, però limitat, per construir-ne un projecte individual; i l’altra idea és la reflexió. La reflexió per descobrir entre moltes altres coses que allò que ens interessa, fotogràficament parlant, no sempre està a la vista i que cal alliberar codis preestablerts que ens encotillen per endinsar-nos en la direcció correcta vers el propòsit. Ens hi aproparem, a ambdós, des d’una perspectiva oberta i creativa, i ens interessarem i analitzarem les múltiples possibilitats que qualsevol espai i/o projecte ens brinda.

 

Els objectius del taller “Relats fotogràfics” són: que cada assistent construeixi el seu relat fotogràfic; que en fer-ho submergit en un espai determinat i concret allunyat del seu àmbit habitual retrobi l’ànima del caçador d’imatges que tot fotògraf du a dins; que oblidi aquelles línies estètiques i corrents fotogràfics que en algun moment el poden haver sobrepassat, i que se centri i inspiri, únicament i exclusivament, en allò que li aporti la Vall, sense preocupar-se de quin serà el format final del seu relat fotogràfic, ja que aquest el decidirà segons el camí que les mateixes imatges li assenyalin.

 

Com funcionarà el taller?

 

·         Josep Bou fotògraf, director i creador de Passanant FOTO, estarà a càrrec del grup de fotògrafs que assisteixin al taller.

·         Aquest és una taller adreçat a fotògrafs interessats a introduir-se i/o aprofundir sobre com encarar la realització d’un projecte fotogràfic sigui quin sigui el format final i, també, a tots els fotògrafs que gaudeixin fotografiant la natura.

·         La Vall de Cardós és l’espai seleccionat per l’equip de Passanant FOTO des d’on tots els fotògrafs assistents hauran de construir el seu relat fotogràfic amb llibertat total a l’hora d’optar per una línia artística, conceptual i/o tècnica per desenvolupar-lo. 

·         El grup de fotògrafs com a exercici de cloenda del taller haurà de decidir què fer amb els relats fotogràfics individuals, i analitzar si aquests poden esdevenir, en un futur proper, un projecte personal, compartit, comú i col·lectiu en format de llibre o exposició.

·         Si el grup de fotògrafs opta per entre tots, o part, dels relats fotogràfics construir un projecte final de taller col·lectiu, independentment del format o formats triats, s’haurà de dissenyar un pla de treball per dur-lo a terme.

 

Què inclou el taller?

El taller inclou: l’assistència; assessorament individual a càrrec de Josep Bou (les consultes s’atendran personalment o mitjançant correu electrònic) abans, durant i després del taller; documentació temàtica vinculada al taller, i cartografia de la Vall .

A més, ajut i suport incondicional, en tot allò que estigui a l’abast dels organitzadors, amb el projecte que neixi del taller “Relats fotogràfics”.

 

Què no inclou el taller?

 

El taller no inclou: despeses de desplaçaments, allotjament i dietes a l’Hotel (tarifa especial taller), extres de restauració o allotjament, així com tampoc cap despesa de la producció d’un possible projecte final de taller col·lectiu que s’acordi realitzar a la cloenda del taller i /o futures trobades o reunions per seguir treballant en el projecte final del taller.

 

Josep Bou

Director – Creador de Passanant FOTO