Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Portada > NOTÍCIES Marató Fotogràfica...
 

14/07/2011

[Tornar]

Marató Fotogràfica, organitzada des del Fòrum l’Espitllera

En Joan Porredon bon amic de PASSANANT FOTO ens ha tramés informació sobre la primera MARATÓ FOTOGRÀFICA pel paisatge de la Segarra que des del Fòrum l’Espitllera convoquem pels propers 23 i 24 de juliol, com a activitat integrada dins els treballs d’anàlisis del paisatge de la nostra comarca. Trobareu més informació al web www.espitllera.cat i al grup de facebook http://www.facebook.com/groups/espitllera?ap=1. Per a participar-hi, podeu inscriure-us al correu d’en Joan Porredon: [email protected].

 


Informació de l’activitat

 

23 i 24 de juliol MARATÓ FOTOGRÀFICA a la comarca de La Segarra

 

El Paisatge de la Segarra és d'una qualitat extraordinària. Tan bell com desconegut i menysvalorat. No té res a envejar, però, als Paisatges més valorats ara com ara al nostre país, com per exemple els de l'Empordà o el d'alguns racons dels Pirineus. És, certament, un Paisatge diferent, que les circumstàncies històriques, i a diferència dels altres, no han permès situarlo encara en el lloc que li pertocaria en l'imaginari col∙lectiu nacional. Però en aquesta terra, com al país d'en Pla i d'en Dalí, també es possible veure el campanar veí des de dalt del campanar propi. Aquí els poblets també són petits, l'horitzó és profund i els relleus suaus. La història és present a cada cantonada, a l'extrem de qualsevol ràfec. El pas cíclic de les estacions és perceptible de manera plena, intensa i cromàtica, a mida que els camps van girant de verd a daurat, de daurat a marró, i de marró novament a verd. És, certament, un Paisatge diferent: bell, únic, poc degradat, amb una identitat pròpia i, per sort, encara ben viu.

 

Organitzada pel Fòrum l’Espitllera (www.espitllera.cat), amb la col∙laboració del CAT Cervera (www.turismecat.cat), el fotògraf Joan Porredon (www.joanporredon.com) i Espai Fotogràfic (www.espaifotografic.cat).

 

Objectiu: Descobrir i difondre el paisatge de la Segarra des d’una mirada plural, per tant, les fotografies es limitaran exclusivament dins l’àmbit de la comarca de La Segarra. Una selecció de les obres presentades formaran part del Document sobre el Paisatge que s’està elaborant des del fòrum l’Espitllera. També s’estudia la possibilitat de ferne una exposició itinerant així com l’edició d’un catàleg. El Fòrum l’Espitllera podrà disposar de totes les fotografies presentades sense que els seus autors, en cap cas, perdin els drets sobre les seves obres. Per qualsevol ús de les fotografies, El Fòrum l’Espitllera, sempre es compromet a acompanyarles del nom de l’autor.

 

Qui pot participar: Qualsevol persona que ho desitgi. El requisit únic és que les fotografies han de ser fetes durant el cap de setmana del 23 i 24 de juliol. Les persones que treballin en suport químic se’ls donarà un marge de confiança. Les que ho facin en suport digital, només podran participar amb una sola tarja (una per persona). El mecanisme serà: S’han de presentar amb la tarja formatada (completament buida) i faran una fotografia que se’ls indicarà en el moment de la inscripció. Aquesta imatge sempre serà la primera que hi haurà a cada tarja. A la cloenda de la marató es farà un buidat total de la targeta que quedarà en dipòsit de l’organització per tal de comprovar que, una vegada presentada la còpia definitiva, processada per l’autor, correspon al mateix fitxer en brut. Per tant, no es podrà modificar el nom de l’arxiu generat per la càmera. Si l’autor vol entregar les fotografies abans del final de la marató, ho podrà fer prèvia comunicació expressa.

Tècnica: S’admet qualsevol tipus de tècnica (argèntica o digital), qualsevol tipus de processat i qualsevol format. Llibertat total restringida, només, a la manipulació de la imatge que alteri el contingut natural del paisatge. Aquest punt és comprensible degut a la temàtica de la marató. Es podrà acceptar un fotomuntatge sempre que l’autor ho indiqui de manera explícita.

 

Preinscrpcions: És imprescindible fer una preinscripció per poder tenir millor cura de l’organització.          

Per    ferho          cal     enviar         un     correu         electrònic   a       l’adreça [email protected] posant el nom a l’assumpte, l’adreça completa i telèfon de contacte al cos del missatge. També és un correu on es podran resoldre dubtes que puguin sorgir.

 

Lliurament de les obres: Les fotografies s’hauran de lliurar abans del 15 de setembre en format digital. Arxius JPG a la mínima compressió, encabida en un quadrat de 1500x1500 píxels i amb el perfil de color sRGB. Caldrà que l’autor es guardi l’original a màxima resolució per si fes falta imprimirles per a una exposició física o confecció de de catàleg. En tot cas, si el Fòrum l’Espitllera ho considera oportú podrà demanar, a cada autor, l’arxiu de més resolució.

 

Premis: No hi haurà un guanyador sino una selecció de “fotografies més valorades”, sense establir cap ordre de valoració. El premis seran obsequis oferts pels patrocinadors de la marató: Estades de cap de setmana en allotjaments rurals, àpats per dues persones en restaurants, entrades a castells, passejades a cavall, llibres... productes fets a La Segarra. El Fòrum l’Espitllera autoritza que l’autor pugui presentar les fotografies a altres concursos.

 

Jurat: Estarà format per persones qualificades dins el món de la fotografia, art, cultura i del fòrum l’Espitllera.

 

Punt de trobada: CAT Cervera, a les 10 del matí de dissabte 23 de juliol: presentació, lliurament credencials i informació dels objectius. Veieu el mapa:

http://maps.google.es/maps/ms?msid=213495042750566355040.0004a768657ce1ecc8c01&msa=0

 

Cloenda: FLOREJACS, a les 6 de la tarda de diumenge 24 de juliol: buidat de la targeta de la càmera, berenar i visita guiada al castell. Si el participant vol fer el buidat de la seva targeta en un altre moment (el dia abans si només vol participar dissabte) ho haurà de manifestar en el moment de la inscripció.