Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions

PASSANANT FOTO - LA NOSTRA HISTÒRIA
  
En plena naturalesa, a l’extrem nord de la Conca de Barberà, molt a prop de l’Anoia, la Segarra i l’Urgell -entre l’eix de Tàrrega i Montblanc- i en l’entorn medieval de la Ruta del Cister, és on trobem el municipi de Passanant i Belltall que acull la trobada fotogràfica Passanant Foto que va néixer l’any 2006. Durant aquest temps, el certamen s’ha consolidat i el municipi de Passanant i Belltall podem assegurar que ja és un referent dins el món fotogràfic.
   
Passanant Foto és un microcertamen fotogràfic dirigit a tothom, sens exclusió, que tingui inquietuds i s’estimi la fotografia. La filosofia de la trobada fotogràfica Passanant Foto és crear un punt de trobada útil al fotògraf d’afició o professió, on pot veure imatges, relacionar-se, intercanviar experiències, iniciar nous contactes, estimular la creació i aprofundir en aquest món que ens ha seduït i ens apassiona -la fotografia- tant en la tècnica com en el concepte. L’apropament entre fotògrafs i la creació d’un espai per al debat és un dels objectius prioritaris del seu creador i director, el fotògraf Josep Bou.
   
Des de Passanant Foto hem treballat sempre per poder treure el màxim de rendiment a les possibilitats i instal·lacions del municipi, per així donar als assistents any darrere any una millor trobada. L’any 2006, la primera edició, vam començar amb un sol dia i el suport rebut ens va encoratjar a ampliar-la. El Passanant Foto 2007 vam iniciar els “sopars col·loqui” i vam utilitzar la sala Francesc Sanfeliu i Canela per presentar una exposició fotogràfica d’autor. En la tercera edició, el 2008, vam recuperar l’espai de Cal Masalles, per presentar l’exposició col·lectiva realitzada pels assistents a les anteriors trobades de Passanant Foto en format virtual. L’any 2009 és un gran any per Passanant Foto, ja que després de treballar-hi molt, l’equip organitzador veu néixer la col·lecció PassFoto 13x18. Una col·lecció de cinc llibres fotogràfics sobre la Conca de Barberà, que serà fotografiada íntegrament per fotògrafs vinculats a la trobada, on l’ajuntament en serà l’editor i en Josep Bou, creador i director de la trobada, en serà el comissari de tota l’edició.
      

Vam inaugurar la cinquena edició de l’any 2010 amb una magistral ponència del fotògraf Chema Madoz. També vam presentar el primer llibre Viatge a la Conca de Barberà 1, de la col·lecció PassFoto 13x18, i vam organitzar el Premi Fotogràfic RAMON ALOY. L’any 2011 vam tenir, a part de les activitats habituals en la trobada, ponències; exposicions; premis; la presentació del segon llibre Viatge a la Conca de Barberà 2, de la col·lecció PassFoto 13x18, entre d’altres, i una importat novetat batejada amb el nom de “PassFOTO produeix exposició” on els fotògrafs en un acte públic i obert a tothom presentaven els seus projectes a un jurat, en format d’exposició, perquè aquest seleccionés el guanyador o guanyadora. El projecte guanyador es produirà i exposarà en la propera edició de Passanant Foto. L’any 2012 la trobada va comptar amb destacats ponents; com a novetat, vam programar una exposició de llibres d’autor en el local de les antigues escoles recuperat per l’ajuntament i, com ja és habitual, per cloure el primer dia vam presentar el tercer volum de la col·lecció PassFOTO 13x18 a càrrec del Sr. Norbert Tomàs director del ConCA. L’any 2013, la trobada va comptar amb destacats ponents; com a novetat i tenint en compte que la trobada coincidia amb la celebració del Dia Internacional del Col·lodió Humit, vam fer-nos un retrat tots junts amb aquesta tècnica a la plaça de Passanant per sumar-nos a aquesta diada i, com ja és habitual, per cloure el primer dia vam presentar el quart volum de la col·lecció PassFOTO 13x18 amb l’assistència de tots els autors.

 

L’any 2014 la trobada va programar dos ponències  de línies ben diferenciades, per tal de debatre sobre conceptes i tècniques, però també sobre com donar visibilitat als projectes fotogràfics que realitzem. Per cloure el primer dia, vam presentar el cinquè volum de la col·lecció PassFOTO 13x18 amb l’assistència de tots els autors. Com a novetat, en aquesta novena edició, es van inaugurar els primers “Diàlegs fotogràfics personalitzats”.

 

Organitza l’Ajuntament de Passanant i Belltall 
Creador i director Josep Bou
 
    
   
ANTERIORS EDICIONS PASSANANT FOTO

     

2014

   

2013

2012

2011

2010

     

2009

2008

2007

2006