Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions

TALLERS PassFOTO 2011

TALLER  PassFOTO 2011. Febrer       

“DAYLIGHT & OTHERS LIGHTS”. Taller impartí pel fotògraf JOSEP BOU

 

El primer taller de 2011 va centrar-se en la llum natural i per poder-lo fer tal com cal vam anar fins al plató de llum natural LA FÀBRIKA on tots els assistents van disposar del seu temps i equips necessaris per fer les seves pròpies imatges.

  

La imaginació i la creativitat no podrà comptar amb una veritable i autèntica història en format fotogràfic, si no disposa d’una bona dosi de qualitat llumínica. La llum en la fotografia és aquella que produeix diverses sensacions i emocions al lector d’imatges que es veu conduït i transportat cap a on vol el fotògraf. Conèixer els fonaments de la il·luminació ens fa possible treballar segurs i ens permet aplicar la multiplicitat d’eines que tenim a l’abast: abans, durant  i després de fotografiar.

 

·        Repassarem diferents formes de treballar de fotògrafs que han marcat pauta i són referent per com treballen les seves il·luminacions.

·        Cercarem alternatives d’il·luminar i de fer servir les eines que modelen la fotografia, i les posarem al nostre servei.

·        Comentarem les possibilitats de tota una sèrie d’equips d’il·luminació que hi ha al mercat, alguns d’ells molt a l’abast de tots nosaltres, i que probablement per desconeixement no utilitzem. Si sabem fer una bona combinació entre ells podem obtenir resultats interessants.

·        Analitzarem la duresa i contrast, de la llum, d’alguns equips d’il·luminació que ens aporten resultats diferents i característiques especials a les imatges.

·        Treballarem sobre com obtenir una regularitat en el treball fotogràfic, mitjançant el control de les temperatures de color de diferents fons de llum en una mateixa fotografia. I tot el contrari, sobre com combinar-les per assolir resultats cromàticament especials.

·        Practicarem formes i sistemes d’il·luminar per aconseguir resultats on no arriba el Photoshop, però sí que els pot potenciar.

 

En aquest taller de dos dies es va explorar i analitzar la llum, i es va aprofundir en els seus amplis espectres, per entendre el seu paper primordial en tota fotografia i així poder obtenir resultats òptims en qualsevol situació i equipament a l’abast d’un professional, artista creatiu o un amant de la fotografia.

 

Mitjançant una projecció d’imatges de diferents autors ens introduirem en els conceptes creatius, estètics i en els aspectes tècnics de realització. Cada fotògraf va disposar d’un temps per poder fer les seves fotos amb la model. Com a cloenda del taller, es van analitzar i comentar les imatges obtingudes per cada un dels assistents.

  

JOSEP BOU
Director de Passanant Foto
 

 

 

TALLER  PassFOTO 2011. Novembre 

INICIACIÓ AL VÍDEO AMB CÀMERA FOTOGRÀFICA. Taller impartit per JOSEP GIRIBET

 

El segon taller de 2011 ens va semblar adient fer-ho sobre com rodar un vídeo amb càmera fotogràfica, i per això vam voler que en fos responsable en Josep Giribet, de la productora Calidos, pioner a rodar vídeos professionals amb aquesta tècnica. Llicenciat en Belles Arts ha desenvolupat interessants estudis sobre el vídeo, el color i tècniques digitals que ha exposat i presentat en simpòsiums, conferències, tallers i classes a diferents universitats. El seu nivell professional i la seva capacitat docent és inequívoca i reconeguda arreu.

 

Si analitzem el mercat de les càmeres veurem que tots el fabricants de càmeres fotogràfiques, avui dia, inclouen en els seus models una aplicació per poder rodar vídeos, amb major o menor qualitat, en funció del model i marca de càmera.  A Passanant Foto som conscients de l’evolució que el sector de la imatge està prenent i de la capacitat que la mirada del fotògraf pot i ha d’aportar en aquest món de la imatge en moviment; per això ens vàrem decidir a programar el taller INICIACIÓ AL VÍDEO AMB CÀMERA FOTOGRÀFICA. Ben segur que el seu aprenentatge ens ajudarà a donar una nova visió i unes característiques ben diferents als futurs projectes fotogràfics, enriquint-los i dotant-los de conceptes estètics i llenguatges fotogràfics propis.

 

Aquest taller com ja és habitual en tots els que programem a Passanant Foto té una durada de dos dies i la seva base és bàsicament de caràcter pràctic. Els assistents reben àmplia documentació i tutories sobre els programes i aspectes més tècnics i informàtics.

 


JOSEP BOU
Director de Passanant Foto